Следвайте Гласове в ТелеграмВ днешния ден на траур Вие сте в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ днешния ден на траур Вие сте в
Коментари Харесай

Денков и Габриел обсъдиха с Вартоломей войната в Украйна. Президентът Радев отмени срещата си с вселенския патриарх

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В днешния ден на печал Вие сте в България и това е високо оценено. Това е декларирал министър председателят Николай Денков, който дружно с вицепремиера Мария Габриел е провел среща с Вселенския патриарх Вартоломей. По-рано той оглави опелото на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

" Неофит постоянно ще остане в сърцата ни, тъй като той въплъщава християнските полезности ", съобщи от своя страна вицепремиерът Габриел.

Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей е изтъкнал позитивните връзки сред страната и църквата в България, което е за добруването на българските жители, означават от Министерски съвет.

Мир, единение и съдействие – беше посланието, към което се сплотиха всички на срещата. В хода на диалога беше разисквано смисъла на християнските полезности, културният продан, както и засилената поддръжка на българското държавно управление за българската общественост в Истанбул.

Друг акцент в диалога беше съветската експанзия против Украйна и почтените жертви и разрушенията, които провокира, се споделя в прессъобщението на държавната пресслужба.

Малко по-рано бе обявено, че президентът няма да се срещне с Вартоломей, както бе планувано авансово.

Поради забавянето в програмата на траурната гала в памет на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски срещата сред президента Румен Радев и Вселенския патриарх Вартоломей се анулира, обясниха от " Дондуков " 2.

Източници: БНР, dariknews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР